Med ohřívám velice nerad neboť ohřev medu je vhodný pouze pro komerční účely a i sebešetrnější ohřev medu neprospívá a zkušení konzumenti o tepelně upravovaný med nemají zájem.Med se dá tepelně upravit kdykoliv to někdo potřebuje je však nutné dodržet zásadu co nejrychlejšího ohřevu bez překročení maximální teploty pro ohřev,která je závislá na druhu medu.Při přehřátí medu dojde k nevratným změnám v chuti,vůni a i léčivé hodnotě medu med je prakticky znehodnocený a nevidím důvod k jeho konzumaci.Jiná je otázka přidání medu do pečiva tam se jedná o malé množství a má to za následek zlepšení vlastnosti pečiva.Podobně je to i s přidáním medu při přípravě některých jídel vařením,nebo pečením to dělám někdy i já.Nápoje užívám většinou neslazené,ale v případech slazení užívám zásadně med,který dle chuti přidám do nápoje až před napitím ne do nápoje,který je ještě moc teplý je přidání medu zbytečné/vařící nápoj se stejně nedá pít/.Je to zkrátka podobné jako s použitím ovoce a zeleniny tam dochází rovněž ke snížení kladných účinků na zdraví